Category Archives: Trivia

November 3, 2015

Twins Trivia Quiz

Posted by at 1:38 am in Trivia | Permalink

Double Dare! Take the Twin Trivia Quiz!

Mary Kate and Ashley, Fred and George, Liv and Maddie . . . these are just a few examples of famous twins. Did you know 32 out of 1000 people are twins? Are you one of the lucky 32? I always wondered what it would be like to have a twin. To share clothes, secrets, and a birthday, and basically have a built-in best friend . . . or partner in crime. . . for life!

If you’re a twin, know twins, or just want to test your knowledge, help yourself to a double serving of our Twins Trivia!

Weasley twins

Photo courtesy Warner Bros.

  1. TRUE or FALSE? Twins are always look identical to each other.
  2. TRUE or FALSE? The states with the highest rates of twins are Connecticut, Massachusetts, and New Jersey.>
  3. Are twins with the exact same DNA called fraternal OR identical twins?
  4. The actors who play Fred and George Weasley in the Harry Potter movies are actual twins in real life. What are their real names?
  5. The world’s oldest living twins were Eli Shadrack and John Meshak Phipps born in 1803 in Virginia. How old did they live to be? A) 108 and 113. B) Both 101. C) 90 and 91.
  6. TRUE or FALSE? Identical twins have almost identical brainwave patterns. This can cause one twin to feel pain when the other one is injured.
  7. When they are born, twins usually weigh MORE or LESS than the average baby?
  8. Which famous athlete is a parent of twins? A) Peyton Manning. B) Stephen Curry. C) Tom Brady. D) Sidney Crosby.
  9. TRUE or FALSE? Having twins is hereditary.
  10. Fill in the blank. The Major League baseball team ___________ Twins!

Did you score in the double digits? Check out the answers below. Continue reading

September 8, 2015

Pet Name Trivia Quiz

Posted by at 1:09 am in Trivia | Permalink

pet-name-triviaA-meow-zing Pet Name Trivia Quiz

What does a pet’s name say about it (or the human that loves it)? We investigated deep into the data of Rover.com and discovered that just like baby names, each year new pet names pop up in popularity. How sharp is your doggie sense? Take a nibble of some kibble, and check out our Pet Name Trivia Quiz!

  1. What was the #1 male dog name of 2014? A) Boo-Boo. B) Max. C) Spider-Man. D) Rocky.
  2. What was the #1 female cat name of 2014? A) Kitty. B) Miss Fluffy. C) Lily. D) Ursula.
  3. People are naming their dogs and cats after Star Wars characters! The following names are the most popular EXCEPT for: A) Chewbacca. B) Vader. C) Yoda. D) Darth Maul.
  4. Is it more likely for a DOG or CAT to have a “human” name (like Jack, Cooper, Callie, etc.)?
  5. TRUE or FALSE. Ariana Grande just named her new pup after Sirius Black from Harry Potter.
  6. For both cats and dogs the top “animal” name is: A) Bear. B) Snake. C) Moose. D) Alligator.

Want to fetch the answers? Check below! Continue reading

August 11, 2015

Beach Trivia Quiz

Posted by at 1:07 am in Trivia | Permalink

Soak up the Sun Beach Trivia Quiz!

Have you been to the beach this summer for vacation? Or maybe you have dreams of going to the beach . . . living on the beach . . . starring in Teen Beach 2? You know the usual. Well if you love the beach, try “digging deeper” into our beach trivia . . .

1. Ocean tides are pulled by the _________. (Hint: it’s not the sun.)

jellyfish

Sea Nettles photo by Kirt Edblom

2. Why do jellyfish sting? A) To capture prey and act as a defense mechanism. B) They are really mean. C) Their stingers are painful, and they just want to get rid of them.

3. What should you do if you get stung by a jellyfish? A) Scream! B) Remain calm and tell a grown up or find a lifeguard. C) Rub the stingers off with your hand.

4. Name the two ingredients required to build a sandcastle.

5. Would you rather . . .  surf waves with a boogie board OR jump over waves?

6. Name a popular surfing destination. A) Hawaii. B) Germany. C) Egypt. D) New York City.

punaluuhawaii

Punalu’u, Hawaii photo by Ryan Lackey

7. What does “Hang 10” mean?

8. Name the type of bird that may swoop down and eat all your potato chips at the beach.

9. There is a place in Hawaii where the beach is black. What causes it to be black? A) People littering. B) Basalt from volcanoes. C) It is painted. D) Animals . . . um . . . you know!

See below for the answers! Continue reading

July 21, 2015

Vegetarian Trivia Quiz

Posted by at 1:01 am in Trivia | Permalink

Kids Going Meatless: Interview and Trivia Quiz

We know a lot of you are curious about being vegetarian. I recently talked to a 7-year-old who gave up meat when she was 6, and here is her perspective:

Q: Why did you decide to become a vegetarian?
A: I don’t think it’s right to kill animals. It feels good because I love animals and don’t want to hurt them. It all started because I thought pigs were cute, when I was little.

Q: What foods do you choose to eat instead/ what are your favorite vegetarian alternatives?
A: Fake meat, rice tacos, and green beans. I also eat a lot of fruit, quinoa and cheese.

Q: What do your parents think?
A: They think I’m a picky eater and wish I would eat more vegetables. But they are proud of me.

Q: Do you miss eating meat?
A: No, because fake meat tastes like real meat. I just tried vegetarian breakfast sausage this weekend and loved it!

Pretty interesting, huh? Her parents are meat eaters, and always maintained a healthy diet through eating meat, so I thought it was pretty neat she reached this decision all on her own. Check out our quiz below for more vegetarian vision:

1. Name one thing a vegetarian would NOT eat.

2. What is a vegetarian called who ALSO doesn’t eat any animal products like eggs or dairy? Hint: it also starts with “veg.”

3. TRUE or FALSE. Ariana Grande, Debby Ryan, Demi Lovato, and Laura Marano are all vegetarians.

4. If you don’t eat meat, you might not be getting enough protein in your diet. Name a food you can eat that DOES contain protein.

Want to check your answers on the quiz? Look below…

Continue reading

May 19, 2015

Soccer Trivia Quiz

Posted by at 1:57 am in Trivia | Permalink

soccer trivia quizWe  are kicking off with some regulation Soccer Trivia! See how well you score . . .

  1. TRUE or FALSE? Soccer cleats and baseball cleats are the same.
  2. The World Cup (the world championship of soccer) is played every ________ years?
  3. Who won the 2014 World Cup? A) Brazil B) Argentina C) Germany D) United States
  4. What is it called when you hit the soccer ball with your head?
  5. In soccer rules, what does it mean if the referee shows you a red card?
  6. The handsome and ridiculously talented Cristiano Ronaldo is from what country?
  7. Americans call it soccer, but what is this sport called in most other countries around the world? (Hint: It is not called “soccer” in England.)
  8. In youth soccer, what do the terms U-8 and U-10 mean?
  9. Only 1 player on the soccer field is allowed to touch the ball with his or her hands. What is this player called?
  10. How many players from each team are on the soccer field at a time?

Scroll down to see the answers. Continue reading

April 21, 2015

Literary Dogs

Posted by at 1:15 am in Trivia | Permalink

Famous Books Written by Literary Dogs

We already know that cats are literary geniuses. While people consider dogs to be “human’s best friend,” did you know that they’re also great writers? I had no idea how many famous books were written by dogs until I found this stash of books hidden out in the dog house . . . buried under a few of my dog’s favorite chew toys.

Can you identify these famous literary masterpieces written by dogs?Harry Potter Dog

  • Hairy Pawter and the Sorcerer’s Bone by J.K. Rawhide
  • The Woof According to Humphrey by Betty G. Bark-ney
  • Diary of a Wimpy Dog: Doggy Days by Jeff Kennel
  • Dear Dalmatian Diary by Jim Bone-ton
  • I Survived Hurricane CAT-trina by Lauren Terrier

Leave your answers in the Comments below, and let us know what books you would find in your dog library!

-Ratha, STACKS Writer

“The Librarian” Flickr photo by aussiegall adapted with permission
“Dog Looks Like Harry Potter” Flickr photo by Pets Advisor adapted with permission

April 1, 2015

April Fools' Day Trivia Quiz Answers

Posted by at 1:31 am in Trivia | Permalink

april-fools'-day-trivia-quizHappy April Fools’ Day!

Yesterday, we posted an April Fools’ Day Trivia Quiz. Were you fooled, or did you guess the answers?

  1. What date is April Fools’ Day?
    ANSWER: April 1st.
  2. According to one belief, April Fools’ Day is said to have started in which country? (Hint: Eiffel Tower)
    ANSWER: France. According to one story, in 1582 Pope Gregory XIII changed New Year’s Day from April 1 to January 1. People weren’t happy with this, and kept celebrating on April 1. The January people made fun of the April people, and tricked them into running “fools’ errands” and playing tricks on them. Hmm . . . sounds complicated. I’ll just stick to putting rubber bugs in my family’s beds!
  3. In 1998, which restaurant published a fake advertisement for a hamburger for left-handed people? (McDonald’s or Burger King)
    ANSWER: Burger King! They put an ad in the newspaper announcing a new menu item: the Left-Handed Whopper. It had the same ingredients as the original Whopper, but rotated the condiments 180 degrees. Thousands of customers went into BK requesting the new sandwich which was not real!
  4. Back in 2011, which celebrity teen heartthrob singer pretended to let talk show host Jimmy Kimmel shave off his hair?
    ANSWER: Justin Bieber! Luckily, it was all a joke.
  5. TRUE or APRIL FOOL: In 2005, NASA posted on their website that water had been found on Mars. Was water really found on Mars?
    ANSWER: APRIL FOOL! Well . . . actually yes and no. When readers scrolled down, they saw a picture of a glass of water placed on a Mars candy bar. (Good one!)
  6. What would YOU rather do: put Vaseline on your parents’ toilet seat OR a mustache tattoo on your sister while she’s sleeping?
    ANSWER: No wrong answer, you sneaky trickster, you!
  7. TRUE or APRIL FOOL: In 1957, Swiss farmers enjoyed a surprise “spaghetti crop” when spaghetti grew on trees.
    ANSWER: APRIL FOOL! It was a BBC prank.

Did you pull any good pranks for April Fools’ Day? I’m looking for some good ideas for next year, so let me know in the Comments below!

-Ratha, STACKS Writer

March 31, 2015

April Fools' Day Trivia Quiz

Posted by at 1:26 am in Trivia | Permalink

april-fools'-day-trivia-quizApril Fools’ Day Trivia Quiz

There’s one day in the year when you can’t get in trouble for playing pranks on people. April Fools’ Day! Who can resist getting a glass of “moldy” milk or a gummy worm in your apple?

Are you prepared for April Fools’ Day? To get you in the mood, take a jab at our April Fools’ Day Trivia Quiz. You might get some good ideas!

  1. What date is April Fools’ Day?
  2. According to one belief, April Fools’ Day is said to have started in which country? (Hint: Eiffel Tower)
  3. In 1998, which restaurant published a fake advertisement for a hamburger for left-handed people? (McDonald’s or Burger King)
  4. Back in 2011, which celebrity teen heartthrob singer pretended to let talk show host Jimmy Kimmel shave off his hair?
  5. TRUE or APRIL FOOL: In 2005, NASA posted on their website that water had been found on Mars. Was water really found on Mars?
  6. What would YOU rather do: put Vaseline on your parents’ toilet seat OR a mustache tattoo on your sister while she’s sleeping?
  7. TRUE or APRIL FOOL: In 1957, Swiss farmers enjoyed a surprise “spaghetti crop” when spaghetti grew on trees.

If you refuse to be fooled, let us know your answers in the Comments below! Then click here for the answers.

-Ratha, STACKS Writer

January 1, 2015

Baby Names Trivia Quiz Answers

Posted by at 10:17 am in Trivia | Permalink

Top 2014 baby namesBaby Names ANSWERS: What’s Hot and What’s Not in 2014!

Last week we posted 2014 Baby Names Trivia. How did you do? Check out the answers below!

  1. Which Frozen character name shot up 29% this year? A) Olaf. B) Bulda. C) Elsa. D) Kristoff. ANSWER: Elsa . . . of course! Hans also was up 19%, but Elsa still beat him out.
  2. Which is NOT one of the top 3 girls’ names of 2014? A) Olivia. B) Sophia. C) Josephine. D) Emma. ANSWER: Josephine.
  3. Which city or borough would you rather be named after – Denver OR Bronx? Both were popular names in 2014! ANSWER: It’s up to you!
  4. Which name was NOT new to the girls top 100 list this year? A) Cora. B) Piper. C) Paisley. D) Clara. E) Ava. F) Cadence. ANSWER: Ava was not new. (It’s #4.) However, check out these new additions: Cora is #92. Piper is #94. Paisley is #96. Clara is #99. Cadence is #100.
  5. The names Easton, Xander, and Ryder are all new to the top 100 boys’ names this year. TRUE or FALSE? ANSWER: TRUE. Welcome aboard, guys!
  6. These boys’ names fell in popularity this year, and may soon be making their exit from the top 100. Which would YOU pick to be named before they fall of the list? Brayden (down 19 spots to #45) Chase (down 17 to #86) Colin (down 11 to #89) Zachary (down 9 to #67) ANSWER: Up to you! Personally, I love them all!
  7. Which “Fancy” Australian rapper’s real name is Amethyst Amelia Kelly? Her names shot up on the popularity charts in 2014! ANSWER: Iggy Azalea. Iggy gained 75% in boys’ names, and Amethyst was up 55%!
  8. These names all fell OUT of the top 100 names this year: Bentley, Riley, Mateo, Jake, Ruby, Taylor. TRUE or FALSE? ANSWER: TRUE! Hard to believe, right? Maybe they’ll make a comeback.

- Ratha, STACKS Writer

 

December 30, 2014

Baby Names of 2014

Posted by at 1:31 am in Trivia | Permalink

Top 2014 baby namesBaby Names: What’s Hot and What’s Not!

Not too much has changed since last year’s Top Baby Names. For example the girls’ #1 name is still Sophia, and boys’ #1 is Jackson. But there are some new entries into the top 100 list . . . and there are some names that didn’t make the list this year! How name savvy are you? Check out our Baby Names Trivia below . . .

  1. Which Frozen character’s name shot up 29% this year? A) Olaf. B) Bulda. C) Elsa. D) Kristoff.
  2. Which is NOT one of the top 3 girls’ names of 2014? A) Olivia. B) Sophia. C) Josephine. D) Emma.
  3. Which city or borough would you rather be named after – Denver OR Bronx? Both were popular names in 2014!
  4. Which name was NOT new to the top 100 girls’ names list this year? A) Cora. B) Piper. C) Paisley. D) Clara. E) Ava. F) Cadence.
  5. The names Easton, Xander, and Ryder are all new to the top 100 boys’ names this year. TRUE or FALSE?
  6. These boys’ names fell in popularity this year, and may soon be making their exit from the top 100 – boo. Which would YOU pick to be named before they fall of the list? (Personally, I love them all!) Brayden (down 19 spots to #45) Chase (down 17 to #86) Colin (down 11 to #89) Zachary (down 9 to #67)
  7. Which “Fancy” Australian rapper’s real name is Amethyst Amelia Kelly? Her names shot up on the popularity charts in 2014!
  8. These names all fell OUT of the top 100 baby names this year: Bentley, Riley, Mateo, Jake, Ruby, Taylor. TRUE or FALSE?

NAME your answers in the Comments below, and click here for the answers!

- Ratha, STACKS Writer