Category Archives: Harry Potter

May 30, 2011

Create a Hogwarts Character

Posted by at 2:37 am in Harry Potter, Writing Prompt | Permalink

Harrys_130Skyelark Moon from the Harry Potter Message Board has this awesome assignment for Harry Potter fans.

If you were able to go to Hogwarts, what house would you be in? What classes would you take? Who would your friends be? Create your perfect Hogwarts character here!

This is what my character would be:Hermione

  • Name: Skyelark Moon (Girl) 
  • Year: 3rd year
  • House: Ravenclaw
  • Appearance: She has long, straight blue-black hair and black eyes with purple in them. Tanned skin, and has a dreamy look on her face.
  • Personality: Skyelark is really nice and caring. She always wants other people to have a better time and she accepts everything as it is. Also, she is a problem solver and really smart!
  • Favorite classes: Transfiguration, DADA, Quidditch
  • Patronus: Phoenix
  • Wand: 12 inches, cherry wood with unicorn hair core.
  • Quiddich position (if your character plays quiddich): Skyelark would play as the keeper on the Ravenclaw Quidditch Team.

I hope you make a character!

I hope you make a character too. And wouldn’t it be so cool if we were all at Hogwarts??? I would LOVE that! I can’t wait to see your characters! Leave them in the Comments or on the Harry Potter Message Board.

image from kids.scholastic.comSonja, STACKS Staffer

Images by Mary GrandPre

May 3, 2011

Harry Potter Movie Trivia Answers

Hp_130 I can tell that you guys worked really hard to find the answers to last week's Harry Potter Movie Trivia Quiz, so I will recognize everyone who got at least 90% right: Stonefairy, GryffindorWolf, Narnian dragon rider, S.snape2000, Starrninjarawr, Thalia grace, and Iluvglee. Good work!

Have you seen the new trailer for the final Harry Potter movie?? I have to be honest – I think it looks pretty scary. I'm still going to go see it on July 15, but I might have to close my eyes whenever VoldemoHP7-2rt is on the screen. Somehow, now he looks even creepier than before!

UGGHH!!

Anyway, here are the official answers with links to the interviews they came from. . . 

  1. James and Oliver Phelps are twins in real life and play the Weasley twins. What is their natural hair color?
    ANSWER: Brown
  2. The actor who plays Mad-Eye Moody has a son in real life who also has a role in the Harry Potter movies. Which character does his son play?
    ANSWER: Domhnall Gleeson plays Bill Weasley.
  3. Originally, the director was going to leave Kreacher out of The Order of the Phoenix movie. Why did he change his mind and include him?
    ANSWER: J. K. Rowling told him that Kreacher would play an important role later in the books.
  4. The original actor who played Dumbledore died after making The Chamber of Secrets movie. What was his name?
    ANSWER: Richard Harris. (R.I.P.)
  5. True or False: The actress who plays Ginny (Bonnie Wright) was 9 3/4 years old when she filmed her first scene on Platform 9 3/4.
    ANSWER: True.
  6. True or False: The actor who plays Draco (Tom Felton) originally auditioned for the role of Harry Potter.
    ANSWER: True.
  7. What is the only souvenir Daniel Radcliffe wanted from the set of the movies?
    ANSWER: He wanted Harry's glasses.
  8. True or False: The actor who plays Ron (Rupert Grint) wears a fat suit in the final scene of Deathly Hallows Part 2 when we see the characters as grown-up adults.
    ANSWER: True!
  9. What was the most embarrassing part of filming Deathly Hallows for Emma Watson?
    ANSWER: Having to kiss Rupert Grint and Daniel Radcliffe, who are both like brothers to her.
  10. The actor who plays Lupin (David Thewliss) first auditioned and was turned down for which part in The Sorcerer's Stone movie?
    ANSWER: Professor Quirell.

If you have any Harry Potter stumpers, leave them in the Comments and see if we can find the answers! Also let us know what you think of the new trailer. Scary or cool?

image from kids.scholastic.comSonja, STACKS Staffer

Photos courtesy of Warner Bros.

April 26, 2011

More Harry Potter Cast Interviews!

Hp7_130x130 As promised last week, we now have the continuation of the all-star Harry Potter cast interview extravaganza! This week’s interview features:

  • David Barron (Producer)
  • Robbie Coltrane (Hagrid)
  • Helen McCrory (Narcissa Malfoy)
  • David Thewliss (Lupin)
  • Evanna Lynch (Luna)
  • Freddie Stroma (Cormac McLaggen)
  • Warwick Davis (Filius Flitwick)

Continue reading

April 26, 2011

Harry Potter Movie Trivia

Hp_130I have a new Trivia Quiz today based on all the Harry Potter movies. I know you know the Harry Potter books, but how well do you know the movies? Let’s find out. . .

  1. James and Oliver Phelps are twins in real life and play the Weasley twins. What is their natural hair color?
  2. The actor who plays Mad-Eye Moody has a son in real life who also has a role in the Harry Potter movies. Which character does his son play?
  3. Originally, the director was going to leave Kreacher out of The Order of the Phoenix movie. Why did he change his mind and include him?
  4. The original actor who played Dumbledore died after making The Chamber of Secrets movie. What was his name?
  5. True or False: The actress who plays Ginny (Bonnie Wright) was 9 3/4 years old when she filmed her first scene on Platform 9 3/4.
  6. True or False: The actor who plays Draco (Tom Felton) originally auditioned for the role of Harry Potter.
  7. What is the only souvenir Daniel Radcliffe wanted from the set of the movies?
  8. True or False: The actor who plays Ron (Rupert Grint) wears a fat suit in the final scene of Deathly Hallows Part 2 when we see the characters as grown-up adults.
  9. What was the most embarrassing part of filming Deathly Hallows for Emma Watson?
  10. The actor who plays Lupin (David Thewliss) first auditioned and was turned down for which part in The Sorcerer’s Stone movie?

The answers to all of the questions can be found in  the various Harry Potter cast interviews that we’ve posted here over the years. You may have to dig pretty deep into the archives, but I promise all the answers are there! Or you can go here for the Harry Potter Movie Trivia Answers post.

image from kids.scholastic.comSonja, STACKS Staffer

April 14, 2011

Cast Members Talk Harry Potter

Hp7_130x130 The DVD for the 7th Harry Potter movie, Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (rated PG-13),  is coming out on April 15, and we have a brand new interview from a press conference with a bunch of Harry Potter-type people, actors and crew from the movie. Get yourself a snack and settle in because it’s a nice LOOONG interview. Not only that, but this is just the first half of it! I’ll give you Part 2 soon! So to begin, here is a cheat sheet of all the people you are about to hear from. Enjoy!

Continue reading

February 8, 2011

Harry Potter Trivia Answers

Posted by at 2:27 am in Harry Potter, Trivia | Permalink

Questionmark_130 Last week's Trivia Quiz came from Ravenclaw10 on the Harry Potter Message Board. Lots of you knew the correct answers, but GryffindorWolf was the first get all 10 correct. Congrats! The answers are below, but first, we have some more questions from those of you who submitted your own! Thank you, amazing people! Some of these are pretty tricky. See how many you can answer.

Continue reading

February 3, 2011

Harry Potter Trivia

Posted by at 4:57 pm in Harry Potter, Trivia | Permalink

Questionmark_130 Today's Trivia Quiz comes from Ravenclaw10 on the Harry Potter Message Board. Test your knowledge of Harry Potter with these Trivia questions! Ravenclaw10

  1. What class does Harry do best in?
  2. What is the only thing Hermione loses at?
  3. What are the names of all the DADA teachers?
  4. At what age did Harry find out he was a wizard?
  5. What are the names of Harry's parents?
  6. What are the names of Ron and Hermione's kids?
  7. Was Snape good or evil?
  8. What was Voldemort's name when he was a kid?
  9. Who is Harry's best friend? (I know this is obvious.)
  10. Where did the sorting hat want to put Harry at first?

Leave your answers in the Comments, and if you think you can stump us, leave your own Harry Potter Trivia questions.

image from kids.scholastic.comSonja, STACKS Staffer

November 10, 2010

Book Club: Harry Potter and the Deathly Hallows

Posted by at 2:26 am in Harry Potter, Reads | Permalink

Hp7_130 Hi! Welcome to THE STACKS Book Club where every month we all read the same book together. Here's how it works. I'll write the blog post here announcing this month's book, why I chose it, and a question that I am interested in. You participate by writing what you think in the Comments below. Anyone can join!

This month's book is: Harry Potter and the Deathly Hallows

Why I chose this book: The Deathly Hallows movie is coming out on November 19, and I want to re-read Book 7 so the story will be fresh in my mind when I see the movie.

Continue reading

November 9, 2010

Harry Potter Scavenger Hunt Answers

Posted by at 4:09 am in Games, Harry Potter, Trivia | Permalink

Hp7_130x130

Last week I posted a Harry Potter Scavenger Hunt. The Harry Potter website is newly redesigned with a magical new vibe, just in time for the 7th movieHarry Potter and the Deathly Hallows, Part I. So how did you guys fare on the scavenger hunt? Answers are below!

1. What house would the Sorting Hat put you in? (Hint: Browse the Year 1 section).
ANSWER:There is no wrong answer! (I would be in Ravenclaw.)

2. According to the Glossary, which wizarding sweets are known to burn holes in your tongue? ANSWER: Acid Pops. Available at Honeyduke’s in Hogsmeade.

3. In Year 3 when you unlock the magic, you can do what?
ANSWER: Create your own creature! Mine was a large furry thing with purple eyes, who roared and flew in the sky.

4. Moody’s Magical Trunk in Year 4 is totally addictive! You have to open the trunk by playing a game. Then you can listen to Q&A’s with J.K. Rowling! If you play enough times, you may find the answer to this Q: Why did Olivander choose phoenix feather, unicorn hair, and dragon heartstring for his wands?
ANSWER: Because these were the three most powerful substances.

5. What is your answer to today’s poll?
ANSWER: All answers are correct! It’s your opinion!

6. In what game do you cast the Expecto Patronum spell with your wand, and repel a dementor? ANSWER: Repel a Dementor. Find this game in the Year 5 section of the site.

7. Who is your Patronus? (Hint: check out Year 3).
ANSWER: No wrong answer! My Patronus happens to be a dog.

8. In what “Year” on the site does your mouse turn into a wand and you can create magical effects?
ANSWER: Year 1.

9. According to the Quiz in Year 4, what is the password to the Prefects’ bathroom in Harry Potter and the Goblet of Fire?
ANSWER: Pine Fresh.

Pining for more Potter? Join the discussion on the Harry Potter message board. That just might do the trick! Until next time!

—Ratha, Stacks Writer

November 2, 2010

Harry Potter Scavenger Hunt

Posted by at 10:00 am in Games, Harry Potter, Trivia | Permalink

Hp7_130x130 November 19, 2010. Or as many of us like to call it, the Harry Potter and the Deathly Hallows Part I release date! To get you in the mood for Harry dropping out of Hogwarts and hunting down all the Horcruxes to destroy Voldemort once and for all. . . we thought we’d challenge you to a duel on our Harry Potter website. Wield your wands for this cyber-scavenger hunt (your mouse even turns into a wand!). You’ll find the answers by exploring around the different sections on the Harry Potter site. But be warned: it’s addictive. You might lose yourself in its deep dark confines.

Continue reading