Monthly Archives: June 2013

June 4, 2013

Last Day of School!

Posted by at 1:33 pm in News, Summer, Would You Rather | Permalink

Ssc130End of School Activities

Summer officially starts on June 21, but we all know the real start of summer is the last day of school. Whether you are off already or still counting down the days, try these activities to get your summer started right.

Finally, here are some more Would You Rather questions submitted by STACKers on the STACK Back Message Board. If you have ideas for blog posts, go to the Message Board and submit yours too!

From WitchPixie2 and AmberBlack111: Would you rather . . .

  1. Go to summer school OR spend an hour every day studying?
  2. Have hot weather OR snowy weather?
  3. Go on a free cruise OR a trip to Paris, London, and New York that costs money?
  4. Got to the beach every day OR be on vacation every day?
  5. Go to a summer school that's fun OR have boring sleepovers and playdates every day?
  6. Have a longer summer vacation but fewer days off during the school year OR have a short summer vacation but have more days off during the school year?
  7. Swim in a pool of Nutella OR ice cream? 
  8. Swim with sharks OR race with cheetahs?
  9. Drink lemonade OR fruit punch?

Thanks for the awesome questions! I hope everyone has an epic summer!

image from kids.scholastic.comSonja, STACKS Staffer

June 4, 2013

British Children’s Author Trivia Quiz Answers

Posted by at 4:21 am in Authors, Trivia | Permalink

Trivia_quiz1British Children’s Author Trivia Quiz Answers

Last week, we had a British Invasion with our British Children’s Author Trivia Quiz! How many authors and books did you know? Check out the answers below.

  1. Name the author and book this quote is from:
    “The scar had not pained Harry for 19 years. All was well.”
    ANSWER: J.K. Rowling and Harry Potter and the Deathly Hallows
  2. Name the author and book that features a golden ticket, some Oompa Loompas, and lots of chocolate.
    ANSWER: Roald Dahl and Charlie and the Chocolate Factory
  3. Name the author and book series that takes place in Narnia.
    ANSWER: C.S. Lewis and The Chronicles of Narnia
  4. Name the author who wrote this line:
    “Edward Bear, known to his friends as Winnie the Pooh, or Pooh for short, was walking through the forest one day humming proudly to himself.”
    ANSWER: A.A. Milne.
  5. This famous author lived from 1858-1924 and wrote several classics including The Enchanted Castle, The Railway Children, and The House of Arden. Her first name was Edith but she went by the initial “E” when publishing her first name.
    ANSWER: E. Nesbit.
  6. Dick King-Smith is the British author known for his book about a pig who wants to be a sheepdog. It was made into a movie. Name the book AND the movie if you can.
    ANSWER: The book was Babe the Gallant Pig, and the movie was shortened to Babe.
  7. Some say this British author paved the way for J.K. Rowling with her exotic worlds of ghosts, wizards, and mermaids in books like Journey to the River Sea and The Secret of Platform 13. Her most recent page-turner was One Dog and His Boy – a must read for dog lovers!
    ANSWER: Eva Ibbotson. 
  8. This author is best known for her books featuring those mischievous bunnies Flopsy, Mopsy, Cotton-tail, and Peter.
    ANSWER: Beatrix Potter. 
  9. Name the book series and the author that features Lyra and her daemon, an armored bear, and “dust” sucked out of the sky.
    ANSWER: His Dark Materials and Philip Pullman. (One of my fave series!) 
  10. Writer of the Alex Rider series, name this author AND another one of his famous series.
    ANSWER: Anthony Horowitz. The Power of 5 series, The Diamond Brother series, The Gatekeepers

I could go on and on – those Brits are brilliant! See you next week for more Trivia Tuesday!
Cheers!

—Ratha, Stacks Writer

June 3, 2013

Create a Caption: Fraizer Dog

Posted by at 10:12 am in Create a Caption, Writing Prompt | Permalink

CreateacaptionCreate a Caption: Fraizer Dog

Fraizer here might be one of the least happy-looking (though still one of the cutest) dogs ever. Why’s that? This is my best guess:

“I know you think this is a cute look for me, but can I PLEASE get a haircut?? My eyebrows are practically touching my nose. I keep running into walls. It’s not fun anymore, guys.”


Frazier

Think you’ve got a better idea of what’s going on here? Share your caption in the Comments!

En-Szu, STACKS Intern (a.k.a. MidnightMagic5)