July 31, 2012

Harry Potter Birthday Quiz Answers

Posted by at 11:37 am in Harry Potter, Reads, Trivia | Permalink

Hp7_130Welcome to Harry Potter's birthday party! *throws confetti as balloons fall from the ceiling* Now let's all sing.

Happy birthday to you!
Happy birthday to you!
Happy birthday, dear HAAARRRYYY!
Happy birthday to you!

How well do you know the birthday boy? Did you answer every question correctly in our Trivia Quiz last week? Here are the answers.

  1. What is Ravenclaw's motto?
    ANSWER: b."Wit beyond measure is man's greatest treasure."
  2. What is the first sentence of the Hogwarts acceptance letter?
    ANSWER: "We are pleased to inform you that you have been accepted at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry."
  3. True or False: Dobby is the house-elf of the Blacks.
    ANSWER: False. Dobby was originally the house-elf of the Malfoys, but Harry freed him at the end of Harry Potter and the Chamber of Secrets. The house-elf of the Blacks was Kreacher.
  4. Who is NOT displayed on the cover of Harry Potter and the Goblet of Fire? Hpgobletoffire
    ANSWER: d. Albus Dumbledore
  5. True or False: Argus Filch is friends with Peeves the Poltergeist.
    ANSWER: False. Peeves always caused trouble not only for Filch but also for anyone nearby. Once, Peeves helped Ron, Harry, Neville, and Hermione escape from Filch, despite the fact that he was the one to alarm Filch of their breaking curfew.
  6. Which is more delicious: Chocolate Frogs, or Bertie Bott's Every-Flavour Beans?
    ANSWER: Chocolate Frogs win because: a) chocolate always wins, b) trading cards are awesome, and c) there is absolutely no chance of tasting earwax or rotten eggs!
  7. Who is more dangerous: Fluffy or Buckbeak?
    ANSWER: It depends on whether you have some music with you, or if you are disrespectful towards animals!
  8. Which year is Harry banned from playing Quidditch?
    ANSWER: Trick question! In Year 5, Harry, Fred and George were not allowed to play because Umbridge banned them for fighting with Malfoy. In Year 6, Harry first was injured, and then he served detention with Snape for cursing Malfoy.
  9. The portrait in front of the Gryffindor door is:
    ANSWER: b. The Fat Lady
  10. Who rescues Harry from the Dursleys after Dobby wreaks havoc in their kitchen?
    ANSWER: a. Fred, George, and Ron

Thanks for coming to our birthday party for Harry. Enjoy some virtual birthday cake and butterbeer. Yum.

— Elysse, STACKS Writer

Add a Comment

For your safety, comments will not appear until the moderator has approved them.
Comments may be edited for appropriateness and personal information.

  1. catgymnastics173

    I’m almost done with the first book, too, and I’m looking forward to seeing the movies. I’m also very exited about reading Harry Potter and the Chamber Of Secrets. And, once again, HAPPY BIRTHDAY HARRY!

    Reply
  2. catgymnastics173

    Even though I missed Harry’s birthday last year, I want to wish him a happy birthday this year. I will take the quiz, too. HAPPY BIRTHDAY HARRY!!!

    Reply
  3. Harry Potter :)

    Awwww :) HAPPY BIRTHDAY HARRY!!! <3 You’re THE BEST book series ever!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Reply
  4. Jewel(the original one)

    oh, gosh… thanks for responding jgal101!
    again, I used the name jewel first so jewel-that-got-2-points, I would really appreciate it if you would change your username.
    thanks!

    Reply
  5. Jewel(not the one who posted she only got 2 right.)

    really? well, i had a perfect score!
    um, I have the same username, so would you please consider changing it?

    Reply
  6. Isla Silvercresent

    aww i miss the world of harry potter, i find that i am watching the movies over and over and the books are always close by. sigh

    Reply
    1. Gopherchess4

      Happy Birthday Harry!!The Harry Potter sieries are my fav books!!!!

      @aquacat586: c u on the boards!! :)

  7. smartprincess1

    Happy birthday Harry! Yum, virtual birthday cake and butterbeer! On this day the Boy Who Lived was born :)

    Reply