October 25, 2011

World Series Baseball Trivia Answers

Posted by at 12:59 am in Trivia | Permalink

Questionmark_130

Last week I posted some World Series Trivia to get you psyched for the series. How did you guys do? Did you hit it out of the ballpark, or strike out? Check out the answers below!


    In what year was the first World Series played?
    A. 1884 B. 1903 C. 1929 D. 1975
    ANSWER: B – 1903. It was between the Boston Pilgrims (now known as the Red Sox!) and the Pittsburgh Pirates. It was a best of 9 series, which the Boston team won.

  1. Name the 4 teams that battled to be in the World Series this year.
    ANSWER: The Texas Rangers and the Detroit Tigers were competing for the American League Champion Series title. Then the Milwaukee Bruins and the St. Louis Cardinals battled for the National League title.
  2. The NY Yankees have won the most World Series. How many have they won?
    ANSWER: 27. Although they have been in the World Series 40 times!
  3. Between the National League and American League, what determines who will have home-field advantage?
    ANSWER: Whichever team wins the All Star Game, which is played in July. This year, the National League won, so the World Series is being played in St. Louis.
  4. Finish as much of this line as you can. “Take me out to the ball game, take me out to the crowd. Buy me some_______”
    ANSWER: “peanuts and Cracker Jacks. I don’t care if I ever come back. For it’s root, root, root for the home team! If they don’t win it’s a shame. For it’s one, two, three strikes you’re out at the old ball game.”
  5. In hockey, the winning team receives The Stanley Cup. In baseball the World Series champs receive The __________ ___.
    ANSWER: Commissioner’s Cup.
  6. Who won the most World Series? Babe Ruth or Derek Jeter?
    ANSWER: Babe Ruth. The Babe won 7 (3 with the Boston Red Sox, and 4 with the New York Yankees). Jeter won 5, all with the Yankees. 
  7. Around how much money does a player get if he wins the World Series?
    A. $1000 B. $5000 C. 80,000 D. $300,000
    ANSWER: Around a whopping $300,000 nowadays! It is all a complex formula of Major League Baseball determining percentages of the gate receipts and various other aspects. But in 2010, the San Francisco Giants, who won the Series, paid out about $317,631 per player. Players who made the playoffs get paid a good amount too, but the big bucks are reserved for the World Series winners.
  8. Looks like I took up the wrong profession! Have you been watching the World Series? Has your home team ever won the World Series? Drop a line in the Comments below!

    –Ratha, Stacks Writer

    Add a Comment

    For your safety, comments will not appear until the moderator has approved them.
    Comments may be edited for appropriateness and personal information.

    1. 32brownies

      Go Cardinals!!!!! This isn’t my hometeam but it is the team a cheer for, not only because they are in the world series. They have to win otherwise my dad would go crazy.

      Reply