July 27, 2010

Book to Movie Trivia Answers

Posted by at 10:01 am in Book to Big Screen, Trivia | Permalink

Ink Splot 26

TRIVIA ANSWERS: BLOCKBUSTER BOOKS

Last week I posed a Trivia Quiz on books. . .that have been made into movies. Dollar616 and pinksummer2313 both posted the right answers at exactly the same time! Congrats, you two! So, how well did the rest of you know your favorite book-blockbusters? (Hmm. . . should we call them book-busters?). Check your answers below!

1. Vampire series with Stephenie Meyer’s four books based in Forks, Washington.

Answer: Twilight (rated PG-13). (ok, that was like a freebie!)

2. The upcoming movie based on this Beverly Cleary book stars Selena Gomez and Joey King.
Answer: Beezus and Ramona. (Check out our interviews with the stars!)

3. Harry, Ron & Hermoine. Need we say more?

Answer: Harry Potter.

4. This classic book about the friendship between a pig and a spider, became a movie starring Dakota Fanning (and a barn full of animals) in 2006.

Answer: Charlotte’s Web.

5. This book series is written in diary form, and follows Greg through everyday embarrassing and hilarious middle school life.

Answer: Diary of a Wimpy Kid.

6. The second book of the Cirque du Freak series, and the name of the corresponding movie.

Answer: The Vampire’s Assistant

7. This Disney movie series starring Woody and Buzz.

Answer: Toy Story

8. These superhero movies began as comic books. Name 3 with the word “man” in their title.

Answer: Superman, Spiderman, Batman, Ironman.

9. This 15 book series follows owls as they fight evil and battle for their kingdom.

Answer: Guardians of Ga’Hoole by Kathryn Lasky. (The movie, Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole, comes out this September!)

10. Lemony Snicket authored this book series that became a movie.

Answer: A Series of Unfortunate Events.

What are your favorite book-to-movies? Drop a line and let us know in the Comments!

— Ratha, Stacks Writer

Add a Comment

For your safety, comments will not appear until the moderator has approved them.
Comments may be edited for appropriateness and personal information.

  1. bones13

    I realy liked Charlotte’s web :) But Stormbreaker was way(!!) better!
    Eragon was probably the worst book-to-movie ever made.

    Reply
  2. BFootball1

    one book that i read and became a movie is diary of a wimpy kid once i read dog days i realized how entertaining it is but anyways i’m still hoping that ill get a chance to see the movie

    Reply
  3. sweetpea97

    i did not see the diary of a wimpy kid movie but i read the books. they were really funny! i did not read the lightning thief but i saw the movie and it was very good i think!

    Reply
  4. gylfie97

    the book is almost always better than the movie. It’s like an unwritten rule. Well, now it’s written.

    Reply
  5. pacohaley

    Well, I really liked Diary of a Wimpy Kid. I think that the Percy Jackson movie was okay (yeah, that was another book-to-movie one). I think they left a lot of important things out, like Luke trying to poison Percy with the Pit Scorpion, and Luke didn’t even have a scar in the movie!

    Reply
  6. mintchocolatechip100

    Percy Jackson and the Olyimpians: The Lighting Theif. The movie was quite different from the book, but it was still pretty good.

    Reply